دعای جوشن صغیر صوتی ؛ یکی از گنجینه های باقی مانده از امام موسی کاظم، دعایی به نام دعای جوشن صغیر صوتی است؛ دعای جوشن صغیر صوتی دعایی مملو از روح و ادب شکرگزاری است. دعای جوشن صغیر صوتی دعایی است که چشم های بسته ما را به نعمت های پیرامونمان می گشاید و به یادمان می آورد چه مواهب و مهربانی هایی در زندگیمان جاری است که در این سطرها نمود پیدا کرده است.دعای جوشن صغیر صوتی دعایی است که با حال و هوای این روزهای ما مناسبت دارد و در خواندن آن در شرایط سخت، گره گشا و تأثیرگذار است.
دعای جوشن صغیر صوتی در کتاب هاى معتبر به شرحى گسترده تر از شرح جوشن کبیر نقل شده ، و کفعمى در حاشیه کتاب بلد الامین فرموده که دعای جوشن صغیر صوتی دعایى است بس بلند و پر ارج و هنگامى که هادى عبّاسى کشتن حضرت موسى بن جعفر علیهما السلام را قصد کرد آن حضرت دعای جوشن صغیر صوتی را خواند در نتیجه جدش رسول خدا صلّى اللّه و علیه و آله را در خواب دید که به ایشان فرمود: حق تعالى دشمن تو را هلاک خواهد کرد. دعای جوشن صغیر صوتی در کتاب مهج الدعوات سیّد ابن طاووس نیز نقل شده ولى بین نسخه کفعمى و سیّد اختلاف وجود دارد که ما آن را موافق کتاب بلد الامین نقل می کنیم.
دعای جوشن صغیر صوتی برخلاف برخی ادعیه مشابه زمان خاصی برای خوانده شدن ندارد و در هر زمان دلخواه از روز، ماه یا سال می توان آن را خواند. در واقع دعای جوشن صغیر صوتی یک دعای مناسبتی به شمار نمیرود. همچنین دعای جوشن صغیر صوتی جزو ادعیهای محسوب می شود که شیخ اسماعیل آل عبدالجبار به شرح لغت و اعراب آن پرداخته است. بنابر برخی باورهای مذهبی که در میان شیعیان رواج دارد، نوشتن متن دعای جوشن صغیر صوتی بر کفن افرادی که از دنیا رفته اند امری مستحب به شمار می رود. موضوعی که در مورد متن قرآن و دعای جوشن کبیر نیز صادق است. البته در برخی از احادیث و روایات شیعه آمده است که برای نجس نشدن ادعیه و متون مذهبی نوشته شده روی کفن افراد در گذشته ، بهتر است آنها را بر محاذی عورت و پائین تر از آن حک نکرد.
رگ و ریشه ی دعای جوشن صغیر صوتی به امام موسی کاظم میرسد و بر طبق روایاتی که میان شیعیان رواج دارد برای نخستین بار دعای مذکور از زبان این امام نقل شده است. پس از آن هم در کتاب های مذهبی متعددی نظیر مهج الدعوات و منهج العبادات از ابن طاووس، البلد الامین از کفعمی، بحارالانوار و زاد المعاد از مجلسی شاهد اشاره به دعای جوشن صغیر صوتی هستیم. دعای جوشن صغیر صوتی در کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی نیز آورده شده است. نسخه موجود از دعای جوشن صغیر صوتی در کتاب قمی در عمل همان نسخه ای است که در کتاب بلدالامین کفعمی آن را مشاهده میکنیم. در مجموع این نسخه اندکی متفاوت از نسخه ای است که در کتاب مهج الدعوات و منهج العبادات ابن طاووس به نگارش در آمده است.